Työpajassa taiteiltiin yhdessä nuorten kanssa oma Unelmakaupunki-lautapeli. Työpajassa innostettiin nuoria maalaamaan omia unelmakoteja, tärkeitä paikkoja ja mieluisia puuhia. 

Kokoonnuimme viitenä kertana kerran viikossa, tammi-maaliskuun aikana Lahdessa Kasisalissa. Työpajat toteutettiin Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa heidän Nuorten Nuokku-iltapäivissä. Työpajaan osallistui kuusi kehitysvammaista nuorta iältään noin 13 - 17 vuotiaita. Ohjaajina toimivat Nuorten Nuokun omien ohjaajien lisäksi Minua kuullaan -hankkeesta Sanna Tuisku-Lehto ja Mira Puronheimo. Lisäksi mukaan oli palkattu suunnittelemaan ja ohjaamaan Ritva Lehtovaara ja vertaisohjaajat Henna ja Verna. Taidetyöskentelystä vastasi Kuvataiteilija Nelli Nio.

Työpaja on osa Minua kuullaan -hankkeen lasten ja nuorten osallisuuden kehittämistyötä. Julkaisemme 25.4. Nuorten Nuokun Vappujuhlissa lautapelistä animaatiovideon. Siinä Unelmakaupungin pelihahmot seikkailevat aamusta iltahämärään kaupungissaan ja toteuttavat haaveitansa.

Minua kuullaan -hankkeessa kehitetään ja kokeillaan eri menetelmien soveltumista vammaisten lasten ja nuorten kuulemiseen. Nuorten Nuokun Unelmakaupunki -työpajassa sovellettiin yksilökeskeistä elämänsuunnittelua taidetyöskentelyyn.

Unelmakaupunki -lautapelistä on aloitettu jo kehittämään seuraavaa versiota, jossa kokeillaan musiikin voimaa. Siinä mukaan yhteiskehittämiseen tulee YK Opintopiiri Kehitysvammaliiton Verneri-toiminta. Jos haluat osallistua kehittämään eteenpäin Unelmakaupunkia, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Lisätietoja: Sanna Tuisku-Lehto sanna.tuisku-lehto(at)kvl.fi p. 050 356 0943

Kuvassa Unelmakaupungin pelihahmot ovat päässeet maaliin.