Hyvä arki lapsiperheessä 

Aika: Keskiviikkona 5.2.2020 klo 9.00 - 15.45

Paikka: Kehitysvammaliitto, Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo

Ilmoittautumislomakkeeseen

Vammaisen lapsen ja perheen hyvä elämä muodostuu monesta palasesta. Millä keinoilla voi tukea ja vahvistaa esimerkiksi puhevammaisen lapsen ja nuoren mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa?

Koulutus vie ihmisoikeusperustaisuuden näkökulman lapsiperheen arkeen. Tarkastelemme miten palvelut voivat tukea ja vahvistaa vammaisen lapsen ja perheen elämänlaatua. Kuulemme myös terveisiä Norjasta, miten siellä hyödynnetään elämänlaadun arviota palvelusuunnittelussa. Alustava ohjelma löytyy alla.

Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille lapsiperhepalveluiden parissa työskenteleville ja muille aiheesta kiinnostuneille. 

Tilaisuus on maksuton, lounas omakustanteinen.

Ilmoittautuminen perjantaihin 24.1.2020 mennessä. Pyydämme huomioimaan, että osallistujien määrä on rajattu. Lähetämme osallistujille erillisen vahvistuksen sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä linkistä

Koulutuspäivän järjestää Minua kuullaan -hanke.

Lisätietoja antavat mielellään Sanna Tuisku-Lehto, sanna.tuisku-lehto(at)kvl.fi, p. 050-356 0943 ja Miina Weckroth, miina.weckroth(at)jaatinen.info, p. 041-538 3032.

Alustava ohjelma

9.00 Aamupala
9.30 Seminaarin avaus. Kouluttaja Niina Sillanpää, Kehitysvammaliitto
9.35 Virittäytyminen päivään. Valokuvataiteilija ja kokemusasiantuntija Johannes Romppanen
10.00 Miten elämänlaatua voidaan arvioida? Johtaja Susanna Hintsala, Kehitysvammaliitto
10.45 Taukosmoothie
11.00 Elämänlaadun arviointia palvelusuunnittelun työkaluna Norjassa. Scandinavian EQUASS Licence Holder (LLH) Geir Moen, Promenaden Kongsvinger AS, Norja (Tulkkaus suomeksi)
12.00 Lounas omakustanteisesti
13.00 Valoa varjoissa - mitä on hyvä arki? Valokuvataiteilija ja kokemusasiantuntija Johannes Romppanen
14.15 Iltapäiväkahvit
14.30 Lapsi osana yhteisöä / eri ympäristöt. Professori Marketta Kyttä, Aalto yliopisto
15.00 ”Täyttä elämää!” Ystävyys, ihastukset ja sosiaaliset suhteet - koululainen Anni 12 vuotta. Kokemuspuhuja, Annin äiti Minna Sulanen
15.20 Mitä ajatuksia päivä herätti? Erityisasiantuntija Kirsi Pollari, Lastensuojelun Keskusliitto ja hankepäällikkö Miina Weckroth, Minua kuullaan -hanke, Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry.
15.45Kiitos ja hyvää kotimatkaa!

Päivän aikana on mahdollista ostaa valokuvataiteilija Johannes Romppasen syksyllä 2019 julkaistu valokuvakirja, joka kertoo hänen tyttärestään Liljasta. Lisätietoja Liljan tarinasta löydät tästä linkistä

Kuva Johannes Romppasen valokuvakirjasta Lilja