Tapahtumia, työpajoja ja koulutuksia

Vuonna 2020 järjestämme toiminnallisia työpajoja lapsille ja nuorille. Järjestämme työpajoja ja koulutuksia myös vanhemmille, lapsi- ja perhepalvelujen työntekijöille, järjestötoimijoille sekä kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Helsinki: Viittomakahvila Vispilän kevät alkaa 4.2.2020 klo 17.30 - 19.00

Haluaisitko oppia viittomaan, harjoitella uutta sanastoa tai treenata jo opittua rennoin rantein? Vispilä on ikärajaton ja maksuton koko perheen iltahupi! Viittomakahvila Vispilän iloisessa tunnelmassa kohtaavat viittomakommunikaatiota käyttävät perheet sekä tukiviittomista kiinnostuneet opiskelijat ja ammattilaiset. Sivupersoonan opettajien johdolla tutustutaan ajankohtaisten teemojen sanastoon – aikuiset kupposen äärellä rupatellen ja lapset leikin varjolla oppien.

Viittomakahvila Vispilä kokoontuu Helsingissä Leikkipuisto Linjan tiloissa 2020 keväällä myös 3.3. ja 2.4. Viittomakahvila on maksuton, mutta tarjoilujen vuoksi ilmoittauduthan osoitteeseen: asiakaspalvelu@sivupersoona.com 

Käy tykkäämässä myös Viittomakahvilan Facebook-tapahtumasta.

Espoo: Hyvä arki lapsiperheessä -koulutuspäivä 5.2.2020

Ajankohta: 5.2.2020 klo 9.00 - 15.45

Paikka: Kehitysvammaliiton uudet tilat osoitteessa Linnoitustie 2B 02600 Espoo, luentosali.

Koulutus vie ihmisoikeusperustaisuuden näkökulman lapsiperheen arkeen. Tarkastelemme miten palvelut voivat tukea ja vahvistaa vammaisen lapsen ja perheen elämänlaatua. Kuulemme myös terveisiä Norjasta, miten siellä hyödynnetään elämänlaadun arviota palvelusuunnittelussa. Tilaisuus on maksuton, lounas omakustanteinen. Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 24.1.2020 mennessä tästä linkistä

Lahti: Erityislapsiperheiden tuen tarpeet ja niihin vastaaminen Päijät-Hämeessä 

Aika: 5.3.2020 klo 17.30-19.30, kahvitarjoilu klo 17.00 alkaen. 
Paikka: Walimon Casseli,  Masuunisali, Vesijärvenkatu 25, 15140 Lahti 
Ilmoittautuminen ja erityisruokavaliot Päijät-Hämeen omaishoitajien toimistolle 2.3. mennessä puhelimitse tai tekstiviestillä 0400-305 071 tai sähköpostitse osoitteeseen info@phomaishoitajat.fi  

Keskustelutilaisuuden tavoitteena on saattaa alueen erityislapsiperheiden tarpeet, toiveet ja odotukset palveluiden kehittämisen keskeiseksi pohjaksi.  

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan palveluiden nykytilasta ja kehittämisestä erityislapsiperheille helmikuun aikana sähköisesti tehtävän kyselyn tulosten pohjalta (linkki kyselyyn aukeaa 10.2.2020). Mukana keskusteluissa erityislasten vanhempien kanssa mm. toimialajohtaja Mika Forsberg, vammaispalveluiden tulosaluejohtaja Pirkko Valtanen, perhekeskuskoordinaattori Heli Kuitunen, Omaishoitajaliiton aluevastaava Matti Mäkelä ja Päijät-Hämeen Omaishoitajat ry:n pj Martti Talja. Tervetuloa!

Helsinki: Lasten teatteri- ja kommunikaatiopäivä 22.3. klo 13.30 - 16.30

Tervetuloa seuraamaan viitottua teatteriesitystä ja tutustumaan toiminnalliseen kommunikaatiopolkuun!

Ennen Ursa Minorin Satu ja Taru -teatteriesitystä AAC-ohjaaja Sari Kivimäki järjestää toiminnallisen tuokion erilaisista kommunikaatiotavoista ja -mahdollisuuksista. Lue lisää tapahtumasta Jaatisen sivuilta.

Liikkeelle luontoon -päivä 6.6. klo 13-17

Salmen ulkoilualue,  Nuuksio 
Päivän aikana on mahdollista kokeilla erilaisia apu- ja toimintavälineitä ja harrastuksia. Pääset retkeilemään metsässä, paistamaan vaahtokarkkeja ja tikkupullaa, melomaan ja pyöräilemään. Poniratsastusta voit kokeilla klo 14-16. Saat myös tietoa erilaisista kommunikointitavoista ja -mahdollisuuksista.

 
Tapahtumassa on tarjolla ohjausta ja neuvontaa toimintavälineiden soveltuvuudesta ja hankinnasta sekä opastusta luontoliikunnan mahdollisuuksista ja luontoharrastuksista. Sinulla on mahdollisuus tutustua eri järjestöjen toimintaan mukavan toiminnallisen tekemisen lomassa. Kahvila Pohjoisessa Pirtissä voit nauttia omakustanteisen keittolounaan. Lue lisää tapahtuma Facebook-sivulta.