Tapahtumia, työpajoja ja koulutuksia

Vuonna 2019 järjestämme toiminnallisia työpajoja lapsille ja nuorille. Järjestämme työpajoja ja koulutuksia myös vanhemmille, lapsi- ja perhepalvelujen työntekijöille, järjestötoimijoille sekä kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Leikkipuisto Lorun viitotut satu- ja lorutuokiot syksyllä 2019

Leikkipuisto Lorun tuokioissa on viitotun puheen tulkkaus tai Humakin viittomakielen tulkkauksen opiskelijat viittomassa. Leikkipuisto Loru sijaitsee Oodissa (Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki). Ensimmäinen satu- ja lorutuokio on jo heinäkuussa, maanantaina 29.7. klo 14.30-15.00. Tervetuloa mukaan! Lue lisää

Hyvä arki lapsiperheessä -koulutuspäivä

Vammaisen lapsen ja perheen hyvä elämä muodostuu monesta palasesta. Millä keinoilla voi tukea ja vahvistaa esimerkiksi puhevammaisen lapsen ja nuoren mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa?
Tervetuloa oppimaan miksi ja miten elämänlaatua mitataan palvelusuunnittelussa, miten vammaisen lapsen ja hänen perheensä hyvää elämä voi vahvistua yhdenvertaisten palveluiden avulla.
Koulutus vie ihmisoikeusperustaisuuden näkökulman lapsiperheen arkeen. Puhujina kokemusasiantuntijoita ja alan ammattilaisia. 

Ajankohta: 10.9.2019 klo 9.00 - 15.15

Paikka: Kehitysvammaliiton uudet tilat osoitteessa Linnoitustie 2B 02600 Espoo, luentosali.

Osallistumismaksu: 180 € (Kehitysvammaliiton jäsenhinta 162 €).

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Alustavaan ohjelmaan pääset tästä linkistä. Koulutuksen järjestävät Kehitysvammaliitto ja Minua kuullaan -hanke. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä tästä linkistä.


YK Opintopiiri

Jatkamme Unelmakaupunkilautapelin kehittämistä seuraavaksi Kehitysvammaliiton YK Opintopiirin kanssa. Kokeilemme miten lautapelin avulla vammaiset lapset ja nuoret voisivat opetella tuntemaan omat oikeutensa. Kehittäminen alkoi Minä voin vaikuttaa -tilaisuudessa, jonka järjestimme yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton, Nuva ry:n ja Kehitysvammaliiton kanssa Lahdessa 22.5.