Tapahtumia, työpajoja ja koulutuksia

Vuonna 2019 järjestämme toiminnallisia työpajoja lapsille ja nuorille. Järjestämme työpajoja ja koulutuksia myös vanhemmille, lapsi- ja perhepalvelujen työntekijöille, järjestötoimijoille sekä kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Leikkipuisto Lorun viitotut satu- ja lorutuokiot syksyllä 2019

Leikkipuisto Lorun tuokioissa on viitotun puheen tulkkaus tai Humakin viittomakielen tulkkauksen opiskelijat viittomassa. Leikkipuisto Loru sijaitsee Oodissa (Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki). Ensimmäinen satu- ja lorutuokio on jo heinäkuussa, maanantaina 29.7. klo 14.30-15.00. Tervetuloa mukaan! Lue lisää

Viittomakahvila Vispilän tapaamiset syksyllä 2019

Viittomakahvila Vispilä avaa ovensa Helsingissä Leikkipuisto Linjan tiloissa ensimmäisen kerran 10.9. klo 17.30 - 19.00. Illan aihe on Eläimellistä menoa.

Viittomakahvila Vispilässä kohtaavat viittomakommunikaatiota käyttävät perheet sekä tukiviittomista kiinnostuneet opiskelijat ja ammattilaiset. Sivupersoonan opettajien johdolla tutustutaan ajankohtaisten teemojen sanastoon – aikuiset kupposen äärellä rupatellen ja lapset leikin varjolla oppien. Viittomakahvila on maksuton.

Vispilä järjestetään yhdessä Minua kuullaan -hankkeen kanssa. Lisätietoa viittomakahvilan Facebook-sivulta. 

Hyvä arki lapsiperheessä -koulutuspäivä 10.9. klo 9.00 - 15.15

Ajankohta: 10.9.2019 klo 9.00 - 15.15

Paikka: Kehitysvammaliiton uudet tilat osoitteessa Linnoitustie 2B 02600 Espoo, luentosali.

Osallistumismaksu: 180 € (Kehitysvammaliiton jäsenhinta 162 €).

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Alustavaan ohjelmaan pääset tästä linkistä. Koulutuksen järjestävät Kehitysvammaliitto ja Minua kuullaan -hanke. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 20.8. mennessä tästä linkistä.

Lounasta ja kuntoutussuunnitelmakeskusteluja 14.9. klo 12 - 15 Järvenpäässä

Oletko kehitysvammaisen lapsen tai nuoren vanhempi Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueelta? 

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan ravintola Huilin lounaasta yhdessä vertaisvanhempien kanssa. Lounaan aikana toimintaterapeutti Satu Kontiainen kertoo mielellään myös viimeisimmät kuulumiset perusteilla olevasta Keusoten kehitysvammapoliklinikasta. 

Lounaan jälkeen sinulla on mahdollisuus kertoa ajatuksiasi siitä, millainen on hyvä kuntoutussuunnitelma ja miten sen laatiminen tukisi parhaiten perheesi arjen sujuvuutta. Keskustelumenetelmä on ryhmähaastattelu. Lue lisää...

The Action for Happiness course

This 8-week course at Jaatisen Maja (dates 18.9.-6.11.2019) gives you the chance to meet friendly, like-minded people and find simple ways to make yourself and others happy. The course is in English, but it is possible to have the discussions also in Finnish. Feel free to come along! Please read more