Hankkeen tuottamat videot

Liikkeelle luontoon -haastevideo

Jokaisella on oikeus päästä liikkumaan luonnossa ja kokemaan luonnon ihmeellisyys! Haastamme kaikki liikkeelle luontoon, vaikka omaan lähimetsään! 

Tee metsäretki, tiiraile lintuja, narraa kaloja tai anna kalojen narrata sinua! Seuraa hashtageja #liikkeelleluontoon ja #vammaisjärjestöthaastavat.
Lue lisää Liikkeelle luontoon -haasteen Facebook-tapahtumasta.

Video on tehty yhteistyössä Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n kanssa. 

Unelmakaupunki-animaatio

Videossa Unelmakaupungin pelihahmot seikkailevat aamusta iltahämärään kaupungissaan ja toteuttavat haaveitansa. 

Unelmakaupunki-lautapeli kehitettiin Minua kuullaan -hankkeen nuorten työpajassa kevätalvella 2019. Työpajassa nuoret maalasivat unelmakotejaan, tärkeitä paikkoja ja mieluisia puuhia. Työpaja järjestettiin yhdessä Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa. Taidetyöskentelystä vastasi kuvataiteilija Nelli Nio. Suunnitteluun ja toteutukseen osallistui myös keraamikko Ritva Lehtovaara.

Miten kerron lapselle?

Miten kertoa lapselle hänen vammastaan tai pitkäaikaissairaudestaan? Elina Mäkikunnas ja Jasmi Ahonen pohtivat asiaa omien kokemustensa pohjalta kesäisen Lauttasaaren idyllisissä tunnelmissa. 

Videon kuvaus ja leikkaus: Senni Lätti. Äänitys ja äänen jälkityöt Ville Jussila. 

Lapsen oikeudet: Ystävyys

Järjestimme yhdessä Tukiliiton kanssa erityistä tukea tarvitseville oppilaille syksyllä 2019 pajan lapsen oikeuksiin liittyen Järvenpään yhteiskoulun Juholan yksikössä. 

Pajan teemana oli ystävyys sekä lapsen oikeuksien artiklat 13 ja 31. Pohdimme yhdessä lasten kanssa, millainen on kiva kaveri ja mitä kaverin kanssa on mukava tehdä. Samalla harjoittelimme oman mielipiteen ilmaisua yksin ja yhdessä. Sovelsimme pajassa keskustelumatto-menetelmää, kommunikointikuvia ja piirtämistä.